مدیرکل میراث فرهنگی زنجان گفت: جشنواره گردشگری غذا و هنر آشپزی ایرانی با محوریت استعدادیابی آشپزی از تاریخ 10 لغایت 12 مرداد ماه سال 97 در استان زنجان برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زنجان، یحیی رحمتی ، ظهر امروز، نهم مردادماه در زنجان اظهار کرد: این رویداد شامل دو بخش اصلی مسابقه و جشنواره خواهد بود. در این جشنواره 32 خانواده در بخش آشپزی خانواده و 16 آشپز حرفه ای نیز در بخش آشپزان حرفه ای به رقابت خواهند پرداخت.
او ادامه داد: این مسابقه که در سه بخش به منظور استعداد یابی و استفاده از غذاهای سنتی ، رقابت بین آشپزان حرفه ای به منظور انتخاب اساتید از بین آنها و نیز رتبه بندی رستوران ها برگزار می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی زنجان افزود: در پایان جشنواره نیز 5 آشپز برگزیده برای شرکت در جشنواره بین المللی گردشگری در بهمن ماه سالجاری معرفی می شوند.
به گفته رحمتی در این جشنواره 10 غرفه به آشپزی اختصاص دارد و 60 غرفه نیز به صنایع دستی، صنایع غذایی و ... اختصاص می یابد.
او با اشاره به اینکه در این جشنواره تاسیسات گردشگری سطح شهر زنجان نیز مورد داوری قرار می گیرند، عنوان کرد: 16 سفره خانه، مجموعه گردشگری و هتل در اولین جشنواره گردشگری غذا و هنر آشپزی ایرانی مورد داوری قرار می گیرند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان در خصوص اهداف برپایی این جشنواره عنوان کرد: احیا و ترویج غذاهای سنتی به عنوان یک جاذبه گردشگری، هدایت استعداد های آشپزی بویژه جوانان به سوی راه اندازی کسب وکار مستقل، برند سازی غذاهای ایرانی در صنعت گردشگری، ایجاد شور و نشاط در خانواده ها و تحرک اجتماعی، توجه به غذای سنتی به عنوان سوغات محلی ، ملی و بین المللی و تجاری سازی آن، توسعۀ نقش غذا های محلی در منو های هتل ها و واحدهای پذیرائی و کیترینگ ها از جمله اهداف برپایی جشنواره گردشگری غذا و هنر آشپزی ایرانی در زنجان است.
رحمتی بر شناسایی استعدادهای آشپزی در استان به منظور ارائه خدمات بهتر به گردشگران بیان کرد: شناسائی استعداد های شهروندان و آموزش های تکمیلی و بکارگیری آنها در هتل ها و مراکز پذیرائی و ایجاد زمینه های اشتغال جوانان از اهداف اصلی این جشنواره است.